Перга

Перга (бджолиний хліб)

Процес утворення перги та її складові

Зібраний медоносними бджолами квітковий пилок, обробляється їх ферментами та складається в стільники, де до нього додається мед. В результаті відбувається процес бродіння і утворення нового продукту – перги. Перга - повністю гіпоалергенний непідробний продукт, надзвичайно корисний для людини.
 
Нею бджоли вигодовують своє молоде потомство. Тому пік її виготовлення припадає на кінець весни – початок літа. 

 

Склад

Перга набагато корисніша від пилку, адже має значно кращу засвоюваність організмом людини та вищу поживну цінність. Вона збагачена білками, мінералами, жирами, вітамінами, гормонами, вуглеводами, ферментами. 
 
Перга має великий вміст молочної кислоти, що заважає розвиватися бактеріям та грибкам, багата на каротиноїди (є корисними для зору), стерини (зміцнює кістки та м’язи).
 
Відомо, що 10 г цього продукту може повністю замінити добову норму необхідних для людини вітамінів. 

 

Фармакологічне використання

Перзі передаються лікувальні властивості тих лікарських рослин, з яких бджоли зібрали пилок. Вона є одним з найкорисніших харчових продуктів в усьому світі, оскільки має надзвичайну біологічну активність. Перга здатна посилювати протеїновий синтез та впливати на ліпідний та фосфоліпідний розподіл. Це активний біостимулятор для людини.
 
Перга має здатність швидко впливати на організм, адже повністю засвоюється та не викликає алергічних реакцій. Завдяки своєму складу та лікувальним властивостям, пергу активно використовують для того, щоб:
 
  • відновити та нормалізувати роботу внутрішніх органів (кишечника, печінки та ін.);
  • усунути порушення в роботі ендокринної системи;
  • поліпшити кровообіг;
  • підвищити опірні сили організму;
  • стимулювати ріст м’язів;
  • налагодити сексуальне життя, як чоловіків, так і жінок;
  • позбавитися від стресу та безсоння;
  • покращити зір та пам’ять;
  • вилікувати інфекційні захворювання;
  • нормалізувати травлення;
  • збагатити організм мінералами та вітамінами.
Особливо корисною є перга для вагітних жінок та малих дітей. Вона допоможе підвищити гемоглобін, стимулювати імунітет, покращити нервову систему, вилікувати харчову алергію, а також побороти токсикоз та захистити від викидня. Годуючі мами, вживаючи пергу, збагачують молоко корисними мікроелементами та вітамінами, а також стимулюють його вироблення. 
 
Ми також застосовуємо пергу в своїх профілактично-лікувальних продуктах (категорія «Медові композиції»).

Використання перги в косметології

Багатство вітамінів, мінералів, Калію та Магнію сприяють активному використанню перги в косметичних засобах:
 
  • Завдяки вітаміну Е та ретинолу, ваша шкіра поверне свій привабливий вигляд, адже вони відновлюють клітини, стимулюючи виготовлення колагену. А колаген робить шкіру пружною та надає приємного відтінку.
  • Аскорбінова кислота допоможе швидко розгладити зморшки, вирівняти рельєф та колір шкіри.
  • Фолієва кислота відновить структуру клітин шкіри та волосся, попередивши появу сідини та зморшок.
  • Рибофлавін прискорить заживлення мікротріщин на шкірі, усуне висипання та покращить колір обличчя, налагодивши метаболічні процеси в клітинах.
Тому, використовуючи ці косметичні засоби, ви зможете надовго зберегти молодість, відновити шкіру та позбутися недоліків. 
 
Ми дбаємо про наших клієнтів та їх зовнішній вигляд, тому додаємо пергу в наші косметичні засоби (категорія «Натуральна косметика»).
 
А купити пергу та оздоровчо-косметичні засоби з її вмістом можливо на сайті «Бджолині технології» за приємною ціною!
Оплата Приват
Оплата Mastercard
Оплата Liqpay
Оплата Visa
Beetech © 2019